Pappardelle met scampi en spinazie
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2018.12.19 – Colruyt inspiratiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 32 partyscampi’s (diepvries)
- 500 g verse spinazie
- 300 g kerstomaten
- 1 rood pepertje
- 1 plantje basilicum (vers)
- 2 teentjes knoflook
- 400 g Pappardelle
- 3 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Snipper de teentjes knoflook fijn. Snij de kerstomaten in 4.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Hak de spinazieblaadjes grof.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en het rode pepertje enkele min. glazig.
- Voeg de diepgevroren scampi’s toe en roerbak 2 min.
- Voeg de spinazieblaadjes en de kerstomaatjes toe en roerbak 1 min.
- Doe de gekookte pasta bij de scampi’s in de pan en meng goed.
- Kruid met zwarte peper en zout en meng er het basilicum onder.
Drankadvies
Wijn: | Le Sablou, A.O.P. Bergerac |
Bier: | Grimbergen Cuvée 950, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 502 Kcal | Eiwitten: 28,7 gr | Vetten: 9,9 gr | Koolhydraten: 74,4 gr |