Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Pappardelle met scampi | mijn receptenbundel

Pappardelle met scampi en spinazie

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2018.12.19 – Colruyt inspiratiefolder; Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 32 partyscampi’s (diepvries)
  • 500 g verse spinazie
  • 300 g kerstomaten
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g Pappardelle
  • 3 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  2. Snipper de teentjes knoflook fijn. Snij de kerstomaten in 4.
  3. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Hak de spinazieblaadjes grof.
  4. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en het rode pepertje enkele min. glazig.
  6. Voeg de diepgevroren scampi’s toe en roerbak 2 min.
  7. Voeg de spinazieblaadjes en de kerstomaatjes toe en roerbak 1 min.
  8. Doe de gekookte pasta bij de scampi’s in de pan en meng goed.
  9. Kruid met zwarte peper en zout en meng er het basilicum onder.
Drankadvies
Wijn: Le Sablou, A.O.P. Bergerac
Bier: Grimbergen Cuvée 950, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 502 Kcal Eiwitten: 28,7 gr Vetten: 9,9 gr Koolhydraten: 74,4 gr

Categorieën