Papaja met passievruchtensaus

Omschrijving

Mousse, ijs| Dessert | 4 personen

tijd | ongeveer 5 a 10 min

bron | 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Ingrediënten

  • 4 passievruchten
  • 2 papaja’s (rijpe)
  • 3 cm gember (vers)
  • 4 bolletjes ijs (vanille, pistache of sorbet bv. limoen)
  • 100 g rietsuiker
  • 1 builtje groene thee (met citrusfruit)

Bereiding

  1. Rasp de gember fijn (u hebt 1 koffiel. nodig). 
  2. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. 
  3. Doe de suiker samen met het theezakje, de geraspte gember en 3 dl water in een steelpannetje.
  4. Laat ± 10 min. koken.
  5. Zeef de bereiding en giet over het vruchtvlees van de passievruchten. Laat afkoelen.
  6. Schil intussen de papaja’s, verwijder de zwarte pitjes en snij in dunne halvemaantjes.
  7. Afwerking: verdeel de stukjes papaja over de borden en lepel er de passievruchtensaus over.
  8. Serveer met een bolletje ijs of sorbet.

Drankadvies

Wijn: Petit Guiraud, A.O.P. Sauternes
Andere dranken: Graindor Mokka, koffie naar keuze

Voedingswaarde

  • Energie: 184 kcal
  • Eiwitten: 1.3 g
  • Vetten: 1.4 g
  • Koolhydraten: 41.1 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten