Papaja met passievruchtensaus

Omschrijving

| dessert/ 4 pers 

| ongeveer 5 a 10 min

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 passievruchten
  • 2 papaja’s (rijpe)
  • 3 cm gember (vers)
  • 4 bolletjes ijs (vanille, pistache of sorbet bv. limoen)
  • 100 g rietsuiker
  • 1 builtje groene thee (met citrusfruit)

Bereiding

  1. Rasp de gember fijn (u hebt 1 klp. nodig). 
  2. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. 
  3. Doe de suiker samen met het theezakje, de geraspte gember en 3 dl water in een steelpannetje.
  4. Laat ± 10 min. koken.
  5. Zeef de bereiding en giet over het vruchtvlees van de passievruchten. Laat afkoelen.
  6. Schil intussen de papaja’s, verwijder de zwarte pitjes en snij in dunne halvemaantjes.
  7. Afwerking: verdeel de stukjes papaja over de borden en lepel er de passievruchtensaus over.
  8. Serveer met een bolletje ijs of sorbet.
Drankadvies
Wijn: Petit Guiraud, A.O.P. Sauternes
Bier:

Graindor Mokka, koffie naar keuze

Voedingswaarde
Energie: 184 Kcal Eiwitten: 1,3 gr Vetten: 1,4 gr Koolhydraten: 41,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email