Papaja met passievruchtensaus
Omschrijving
| dessert/ 4 pers
| ongeveer 5 a 10 min
| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 passievruchten
- 2 papaja’s (rijpe)
- 3 cm gember (vers)
- 4 bolletjes ijs (vanille, pistache of sorbet bv. limoen)
- 100 g rietsuiker
- 1 builtje groene thee (met citrusfruit)
Bereiding
- Rasp de gember fijn (u hebt 1 klp. nodig).
- Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.
- Doe de suiker samen met het theezakje, de geraspte gember en 3 dl water in een steelpannetje.
- Laat ± 10 min. koken.
- Zeef de bereiding en giet over het vruchtvlees van de passievruchten. Laat afkoelen.
- Schil intussen de papaja’s, verwijder de zwarte pitjes en snij in dunne halvemaantjes.
- Afwerking: verdeel de stukjes papaja over de borden en lepel er de passievruchtensaus over.
- Serveer met een bolletje ijs of sorbet.
Drankadvies
Wijn: | Petit Guiraud, A.O.P. Sauternes |
Bier: |
Graindor Mokka, koffie naar keuze |
Voedingswaarde
Energie: 184 Kcal | Eiwitten: 1,3 gr | Vetten: 1,4 gr | Koolhydraten: 41,1 gr |