Pannenkoekjes van karnemelk met banaan en paranoten

Omschrijving

| desserts of lunch/ 6 pers

| 30 min

| Tijdschrift landleven (datum?)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor het pannenkoekenbeslag

  • 185 gr bloem
  • ½ thl zout
  • ½ thl bakpoeder
  • ½ thl natriumcarbonaat
  • 1 thl gele basterdsuiker
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 2 eidooiers
  • 25 gr gesmolten boter
  • 2 dl karnemelk
  • 1 dl melk,
  • 8 eiwitten

Voor de saus

  • 140 gr gele basterdsuiker
  • 100 gr paranoten (grof gehakt)
  • 2 bananen (in plakjes)
  • 2 dl ahornsiroop

Bereiding

  1. Meng de bloem met het zout, bakpoeder, natriumcarbonaat, basterdsuiker en het merg van een vanillestokje in de keukenmachine.
  2. Voeg de eidooiers, gesmolten boter, karnemelk en melk toe en draai tot een glad beslag.
  3. Klop 2 eiwitten stijf op in een kom en spatel door het beslag
  4. Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en schep er beslag in
  5. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en herhaal dit tot het beslag op is.
    1. NB: als je beslag iets te dik is voeg dan nog wat melk toe en roer nog even goed door. 
  6. Meng voor de saus de gele basterdsuiker met de gehakte paranoten en plakjes banaan.
  7. Verwarm het mengsel in een pan tot de suiker is gesmolten en begint te karamelliseren.
  8. Neem de pan van de warmtebron en roer er de ahornsiroop doorheen.
  9. Serveer bij de pannenkoeken

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email