Pannenkoekjes van karnemelk met banaan en paranoten
Omschrijving
| desserts of lunch/ 6 pers
| 30 min
| Tijdschrift landleven (datum?)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor het pannenkoekenbeslag
- 185 gr bloem
- ½ thl zout
- ½ thl bakpoeder
- ½ thl natriumcarbonaat
- 1 thl gele basterdsuiker
- 1 vanillestokje (merg)
- 2 eidooiers
- 25 gr gesmolten boter
- 2 dl karnemelk
- 1 dl melk,
- 8 eiwitten
Voor de saus
- 140 gr gele basterdsuiker
- 100 gr paranoten (grof gehakt)
- 2 bananen (in plakjes)
- 2 dl ahornsiroop
Bereiding
- Meng de bloem met het zout, bakpoeder, natriumcarbonaat, basterdsuiker en het merg van een vanillestokje in de keukenmachine.
- Voeg de eidooiers, gesmolten boter, karnemelk en melk toe en draai tot een glad beslag.
- Klop 2 eiwitten stijf op in een kom en spatel door het beslag
- Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en schep er beslag in
- Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en herhaal dit tot het beslag op is.
- NB: als je beslag iets te dik is voeg dan nog wat melk toe en roer nog even goed door.
- Meng voor de saus de gele basterdsuiker met de gehakte paranoten en plakjes banaan.
- Verwarm het mengsel in een pan tot de suiker is gesmolten en begint te karamelliseren.
- Neem de pan van de warmtebron en roer er de ahornsiroop doorheen.
- Serveer bij de pannenkoeken