Panna Cotta met frambozencoulis

een heerlijk toetje wat een mooi idee is voor bvb Kerst of valentijn

Omschrijving

| Dessert/ feestelijk/ 6 pers

| ± 15 min + min 1 u opstijven in de koelkast

| gezien op facebook + een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Panna cotta

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1,5 dl (halfvolle) melk
  • 5 dl room
  • 80 gr suiker
  • 1 vanillestokje

Frambozencoulis

  • 200 gr vers fruit (kan met alle soorten fruit, voor nu worden frambozen gebruikt)
  • 80 gr fijne suiker (of 40 gr geleisuiker)
  • sap van ½  limoen

Bereiding

Panna Cotta
  1. Breng de room en de suiker voorzichtig al roerend aan de kook
  2. Schraap het vanillestokje uit en voeg dit bij de room
    1. TIP: lege vanillestokjes kan je in een pot suiker bewaren, zo maak je langzaam je eigen vanillesuiker
  3. Week de gelatineblaadjes een paar minuten in koud water
  4. Breng de melk aan de kook en laat hierin, weg van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen
  5. Giet de melk bij der oom, roer goed door
  6. Breng deze Panna Cotta in jou vormpjes/ glaasjes/ schaaltjes …
    1. TIP: op facebook zag ik een mooi idee om de Panna Cotta in een mooi wijnglas te gieten die schuin in een kom of doos gelegd werden.
  7. Laat je gevulde glazen (of wat je ook gebruikt) minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
    1. NB: als je gebruik wilt maken van je schuin gevulde glazen, laat ze dan ook schuin in de doos of kom in de koelkast afkoelen en opstijven
  8. Maak onder tussen de frambozencoulis
Frambouzencoulis
  1. Was het fruit, weeg het af en breng het in een kookpannetje
  2. Voeg de suiker en het limoensap toe en breng samen aan de kook op een matig vuur
  3. Laat ± 2 a 3 min goed doorkoken en blijf vooral roeren om aanbranden te voorkomen
  4. Giet alles in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer
  5. Zeef deze pulp door met de bolle kant van een lepel te wrijven om zo het sap in een schone kom op te vangen
  6. Bewaar in een schone afgesloten glazen potje of flesje
Afwerking
  1. Haal je opgesteven Panna Cotta uit de koelkast
  2. Als je gebruik maakt van de schuin gevulde glazen, laat deze dan nog steeds in de doos/ kom schuin staan
  3. Giet nu voorzichtig een laagje frambozencoulis over je Panna Cotta en laat weer opstijven in de koelkast (± 10 min)
  4. Je kan de glazen nu wel rechtop zetten
  5. Leg er tenslotte nog wat mooie verse framboosjes op met een toefje munt

Succes verzekerd,  genieten maar

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email