Panna Cotta van erwten met krokante ham

Omschrijving

aperitiefhapje | voorgerecht | kaas/ vlees |ong 10  glaasjes

tijd | 15 min + 2 u koelkast

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Ganda-ham
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 1 lente-uitje
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 dl lichte room
  • 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
  2. Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook.
  3. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken.
  4. Mix tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 u. opstijven in de koelkast.

OP HET MOMENT ZELF (15 min.)

  1. Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snij intussen het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en snipper daarna heel fijn.
  3. Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui.
  4. Verdeel over de glaasjes panna cotta en versier telkens met een blaadje basilicum.

Voedingswaarde

  • 63 kcal
  • 2.9 g Koolhydraten
  • 2.7 g Eiwitten
  • 4.4 g Vetten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten