Panna Cotta van erwten met krokante ham
Omschrijving
| hapje/ voorgerecht/ kaas/ vlees/ ong 10 glaasjes
| 15 min + 2 uur in de koelkast
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 sneetjes Ganda-ham
- 200 g erwten (diepvries)
- 1 lente-uitje
- 10 blaadjes basilicum
- 2 dl lichte room
- 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
- 0.5 blokje kippenbouillon
- peper en zout
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
- Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook.
- Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken.
- Mix tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 u. opstijven in de koelkast.
OP HET MOMENT ZELF (15 min)
- Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij intussen het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en snipper daarna heel fijn.
- Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui.
- Verdeel over de glaasjes panna cotta en versier telkens met een blaadje basilicum.
Voedingswaarde
Energie: 63 Kcal | Eiwitten: 2,7 gr | Vetten: 4,4 gr | Koolhydraten: 2,9 gr |