Panna Cotta met sinaasappel en honing

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| 20 min voorbereiding/ 12 u in de koelkast. Makkelijk om een dag tevoren klaar te maken

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Samen tafelen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 sinaasappelen
  • 3 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 3 dl melk
  • 4 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 50 g suiker
  • 2 el. vloeibare honing
  • 1 kaneelstokje

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp goed uit. 
  2. Was de sinaasappelen en rasp de schil (niet het wit). 
  3. Verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Zet koel weg.
  4. Doe de room en de melk in een steelpannetje en laat even opwarmen.
  5. Voeg de suiker, de honing, de sinaasappelzeste en het kaneelstokje toe.
  6. Laat 15 min. trekken op een zacht vuur.
  7. Neem het steelpannetje van het vuur en laat de uitgelekte gelatineblaadjes al roerend smelten in het roommengsel.
  8. Verwijder het kaneelstokje.
  9. Verdeel de room over 4 glaasjes en zet een nacht in de koelkast.
  10. Afwerking: hou elk potje even in een kom heet water.
  11. Draai de panna cotta om in het midden van elk bordje.
  12. Werk af met de sinaasappelpartjes.
Voedingswaarde
Energie: 366 Kcal Eiwitten: 6,6 gr Vetten: 23,7 gr Koolhydraten: 31,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email