Panna Cotta met sinaasappel en honing
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| 20 min voorbereiding/ 12 u in de koelkast. Makkelijk om een dag tevoren klaar te maken
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Samen tafelen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 sinaasappelen
- 3 dl room (min. 30 % V.G.)
- 3 dl melk
- 4 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
- 50 g suiker
- 2 el. vloeibare honing
- 1 kaneelstokje
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp goed uit.
- Was de sinaasappelen en rasp de schil (niet het wit).
- Verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Zet koel weg.
- Doe de room en de melk in een steelpannetje en laat even opwarmen.
- Voeg de suiker, de honing, de sinaasappelzeste en het kaneelstokje toe.
- Laat 15 min. trekken op een zacht vuur.
- Neem het steelpannetje van het vuur en laat de uitgelekte gelatineblaadjes al roerend smelten in het roommengsel.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Verdeel de room over 4 glaasjes en zet een nacht in de koelkast.
- Afwerking: hou elk potje even in een kom heet water.
- Draai de panna cotta om in het midden van elk bordje.
- Werk af met de sinaasappelpartjes.
Voedingswaarde
Energie: 366 Kcal | Eiwitten: 6,6 gr | Vetten: 23,7 gr | Koolhydraten: 31,6 gr |