Panna Cotta met frambozencoulis
een heerlijk toetje wat een mooi idee is voor bvb Kerst of valentijnOmschrijving
| Dessert/ feestelijk/ 6 pers
| ± 15 min + min 1 u opstijven in de koelkast
| gezien op facebook + een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Panna cotta
- 3 blaadjes gelatine
- 1,5 dl (halfvolle) melk
- 5 dl room
- 80 gr suiker
- 1 vanillestokje
Frambozencoulis
- 200 gr vers fruit (kan met alle soorten fruit, voor nu worden frambozen gebruikt)
- 80 gr fijne suiker (of 40 gr geleisuiker)
- sap van ½ limoen
- zie ook “Coulis maken van fruit“
Bereiding
Panna Cotta
- Breng de room en de suiker voorzichtig al roerend aan de kook
- Schraap het vanillestokje uit en voeg dit bij de room
- TIP: lege vanillestokjes kan je in een pot suiker bewaren, zo maak je langzaam je eigen vanillesuiker
- Week de gelatineblaadjes een paar minuten in koud water
- Breng de melk aan de kook en laat hierin, weg van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen
- Giet de melk bij der oom, roer goed door
- Breng deze Panna Cotta in jou vormpjes/ glaasjes/ schaaltjes …
- TIP: op facebook zag ik een mooi idee om de Panna Cotta in een mooi wijnglas te gieten die schuin in een kom of doos gelegd werden.
- Laat je gevulde glazen (of wat je ook gebruikt) minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
- NB: als je gebruik wilt maken van je schuin gevulde glazen, laat ze dan ook schuin in de doos of kom in de koelkast afkoelen en opstijven
- Maak onder tussen de frambozencoulis
Frambouzencoulis
- Was het fruit, weeg het af en breng het in een kookpannetje
- Voeg de suiker en het limoensap toe en breng samen aan de kook op een matig vuur
- Laat ± 2 a 3 min goed doorkoken en blijf vooral roeren om aanbranden te voorkomen
- Giet alles in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer
- Zeef deze pulp door met de bolle kant van een lepel te wrijven om zo het sap in een schone kom op te vangen
- Bewaar in een schone afgesloten glazen potje of flesje
Afwerking
- Haal je opgesteven Panna Cotta uit de koelkast
- Als je gebruik maakt van de schuin gevulde glazen, laat deze dan nog steeds in de doos/ kom schuin staan
- Giet nu voorzichtig een laagje frambozencoulis over je Panna Cotta en laat weer opstijven in de koelkast (± 10 min)
- Je kan de glazen nu wel rechtop zetten
- Leg er tenslotte nog wat mooie verse framboosjes op met een toefje munt
Succes verzekerd, genieten maar