Pangasius met tuinkruiden en groene boontjes
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 10 min voorbereiding en 25 min bereiding
| 2017.03.22 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Pangasiusfilets met tuinkruiden
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 400 gr fijne prinsessenboontjes
- 400 gr verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 400 gr spirelli (pasta)
- 2 el olijfolie
- ½ klp nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Snipper de knoflook fijn
- Hak de spinazie grof
- Maak de prinsessenboontjes schoon en breek ze in 2
- Kook de prinsessenboontjes in 8 min onafgedekt in licht gezouten water
- Giet af en spoel ze onder koud stromend water
- Kook intussen de spirelli in licht gezouten water (zie verpakking) en giet af
- Bak de spekblokjes en het knoflook ± 5 min in de kookpan van de bonen, zonder vetstof.
- Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.
- Kruid met peper en zout en de nootmuskaat
- Doe de prinsessenbonen bij de spinazie en meng er daarna de spirelli onder
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de Pangasiusfilets ± 4 min goudbruin aan elke kant op een zacht vuur.
- Kruid met peper en zout