Pangasius met tuinkruiden en groene boontjes

Omschrijving

 | Vis | Pasta | 4 pers

 | 10 min voorbereiding en 25 min bereiding

 | 2017.03.22 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets met tuinkruiden
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 400 gr fijne prinsessenboontjes
  • 400 gr verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr spirelli (pasta)
  • 2 el olijfolie
  • ½ klp nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de knoflook fijn
  2. Hak de spinazie grof
  3. Maak de prinsessenboontjes schoon en breek ze in 2
  4. Kook de prinsessenboontjes in 8 min onafgedekt in licht gezouten water
  5. Giet af en spoel ze onder koud stromend water
  6. Kook intussen de spirelli in licht gezouten water (zie verpakking) en giet af
  7. Bak de spekblokjes en het knoflook ± 5 min in de kookpan van de bonen, zonder vetstof. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.
  8. Kruid met peper en zout en de nootmuskaat
  9. Doe de prinsessenbonen bij de spinazie en meng er daarna de spirelli onder
  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de pangasiusfilets ± 4 min goudbruin aan elke kant op een zacht vuur.
  11. Kruid met peper en zout