Pangasius met geroosterde aardperen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± een uurtje

| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Pangasius filets
  • 1 kg aardperen
  • 1 citroen
  • 3 takjes salie (vers)
  • 500 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. bloem
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Laat diepgevroren Pangasius filets oppervlakkig ontdooien. 
  2. Boen de aardperen schoon en snij in 2.
  3. Schil de aardappelen en snij in 2.
  4. Snipper de rode ui grof, snij de citroen in 6 partjes. 
  5. Snipper de blaadjes van de salie grof.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Verdeel de aardperen en de aardappelen over een grote ovenschaal.
  8. Voeg 2 el. olijfolie, de rode ui, de citroenpartjes en de salie toe.
  9. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed zodat alles bedekt is met olie en kruiden.
  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Kruid intussen de Pangasius filets met zwarte peper en zout.
  12. Wentel ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  13. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vis 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant.
  14. Serveer met de geroosterde aardperen en aardappelen (krieltjes).
Drankadvies
Wijn: Verdicchio dei Castelli, di Jesi D.O.C. Classico, Moncaro, Marche – Italië
Bier: Brugs, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal Eiwitten: 29,7 gr Vetten: 12,8 gr Koolhydraten: 58,8 gr

Categorieën