Paasbrood met parelsuiker

Omschrijving

| Paasbrood, feestelijk

| meer dan een uur

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0.5 onbehandelde citroen (bio)
  • 50 g boter
  • 125 ml melk
  • 3 eieren (+ 1 eidooier)
  • 15 g verse gist
  • 355 g patisseriebloem (of bloem voor wit brood)
  • 50 g suiker
  • 50 g parelsuiker
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  1. Kook 2 eieren in 10 min hard
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op zacht vuur
  3. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).
  4. Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is.
  5. Neem van het vuur en los er de gist in op.
  6. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  7. Giet er de melk met gist in en roer voorzichtig met een houten lepel.
  8. Doe er de gesmolten boter bij, samen met de suiker, de citroenzeste, 1 ei en het snuifje zout.
  9. Kneed met de handen tot een mooie deegbol, neem je tijd en kneed ongeveer 10 min. NB: je kan er ook voor kiezen om alles in de keukenmachine met de kneedhaken, 10 min te kneden.
  10. Als het deeg iets te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe.
  11. Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur (het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn in volume).
  12. Kneed nog even en laat opnieuw 30 min. rijzen onder de keukenhanddoek.
  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  14. Verdeel het deeg in 2 bollen en daarna elke bol in 3 stukken.
  15. Bestrooi het werkblad met bloem en rol 6 lange worsten van het deeg.
  16. Duw in elke worst wat parelsuikers.
  17. Neem 3 deegworsten en vlecht ze samen.
  18. Maak de uiteinden aan elkaar vast, zodat u een krans krijgt.
  19. Zorg ervoor dat u in het midden 1 hardgekookt ei kan zetten (let op, want het deeg zet wat uit tijdens het bakken).
  20. Doe hetzelfde met de 3 andere deegworsten.
  21. Klop de eidooier los.
  22. Leg de deegkransen op een bakplaat met bakpapier.
  23. Bestrijk met de losgeklopte eidooier en een beetje melk.
  24. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  25. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarde
Energie: 1172 Kcal Eiwitten: 33,7 gr Vetten: 34,8 gr Koolhydraten: 108,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email