Ovenverse kruidenbroodjes

Omschrijving:

Bakkerij | broden | 8 broodjes
Bereidingstijd: 30 min
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders

Ingrediënten:

  • 1 zakje pizzadeeg ‘klaar in 1 min’
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 1 takje salie (vers)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. zeezout (molen)

Bereiding 

  1. Snipper de verse kruiden fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
  2. Meng de bloem met water (gebruiksaanwijzing: zie verpakking) en kneed tot een homogene deegbol.
  3. Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  5. Maak van elk deegbolletje een plat broodje (Ø 10 cm) en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Besprenkel de broodjes met de olijfolie en bestrooi met de kruiden en het zeezout.
  7. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Afwerking: Laat de broodjes lichtjes afkoelen en serveer met een dipsausje (bv. auberginekaviaar).

Voedingswaarde

  • Energie: 130 kcal
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 4.3 g
  • Koolhydraten: 19.2 g