Omschrijving:
Bakkerij | broden | 8 broodjes
Bereidingstijd: 30 min
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders
Ingrediënten:
- 1 zakje pizzadeeg ‘klaar in 1 min’
- 1 takje verse tijm
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 1 takje salie (vers)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. zeezout (molen)
Bereiding
- Snipper de verse kruiden fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
- Meng de bloem met water (gebruiksaanwijzing: zie verpakking) en kneed tot een homogene deegbol.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Maak van elk deegbolletje een plat broodje (Ø 10 cm) en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel de broodjes met de olijfolie en bestrooi met de kruiden en het zeezout.
- Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Afwerking: Laat de broodjes lichtjes afkoelen en serveer met een dipsausje (bv. auberginekaviaar).
Voedingswaarde
- Energie: 130 kcal
- Eiwitten: 3 g
- Vetten: 4.3 g
- Koolhydraten: 19.2 g