Ovenverse kruidenbroodjes
Omschrijving
| bakkerij/ broden/ 8 kleine broodjes
| 30 min
| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 zakje pizzadeeg ‘klaar in 1 min’
- 1 takje verse tijm
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 1 takje salie (vers)
- 2 el. olijfolie
- 1 klp. zeezout (molen)
Bereiding
- Meng de bloem met water (gebruiksaanwijzing: zie verpakking) en kneed tot een homogene deegbal.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Maak van elk deegbolletje een plat broodje (Ø 10 cm) en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel de broodjes met de olijfolie en bestrooi met de kruiden en het zeezout.
- Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Afwerking: Laat de broodjes lichtjes afkoelen en serveer met een dipsausje (bv. auberginekaviaar).
Voedingswaarde
Energie: 130 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 4,3gr | Koolhydraten: 19,2 gr |