Oven-, gehaktballetjes

Ovenschotel met gehaktballetjes en spruitjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/  4 pers 

| 10 a 25 min

| gezien op facebook

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 350 g spruitjes
  • 75 g gemalen kaas (persoonlijk gaat mijn smaak uit naar Emmenthaler, of gebruik je eigen smaak zoals bv Mozzarella)
  • 350 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 350 g gekookte aardappelen
  • 125 ml melk
  • 20 g boter
  • nootmuskaat, peper en zout
  • 1 ei

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon, snijd de stengels kruiselings en kook de roosjes 6-8 minuten in kokend gezouten water.
  2. Meng het rundergehakt, de ui en de paprika door elkaar tot kleine balletjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. Je bakt ze overal in een beetje hete olie.
  3. Maak aardappelpuree van gekookte aardappelen samen met de melk, boter, nootmuskaat en een snufje peper en zout en een eitje.
  4. Leg de spruitjes en de gehaktballetjes afwisselend in een platte ovenschaal (bv voor een quiche) en verdeel de puree erover. Strooi er vervolgens de gemalen kaas er overheen en zet alles 15 minuten in de oven op 185 ° C.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten