Ovenschotel met gehaktballetjes en spruitjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 10 a 25 min
| gezien op facebook
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 350 g spruitjes
- 75 g gemalen kaas (persoonlijk gaat mijn smaak uit naar Emmenthaler, of gebruik je eigen smaak zoals bv Mozzarella)
- 350 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 el paprikapoeder
- 350 g gekookte aardappelen
- 125 ml melk
- 20 g boter
- nootmuskaat, peper en zout
- 1 ei
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon, snijd de stengels kruiselings en kook de roosjes 6-8 minuten in kokend gezouten water.
- Meng het rundergehakt, de ui en de paprika door elkaar tot kleine balletjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. Je bakt ze overal in een beetje hete olie.
- Maak aardappelpuree van gekookte aardappelen samen met de melk, boter, nootmuskaat en een snufje peper en zout en een eitje.
- Leg de spruitjes en de gehaktballetjes afwisselend in een platte ovenschaal (bv voor een quiche) en verdeel de puree erover. Strooi er vervolgens de gemalen kaas er overheen en zet alles 15 minuten in de oven op 185 ° C.