Oosterse Yoghurtdip
Omschrijving
| sausen/ dippers/ 4-6 pers
| ± 1paar min
| Gezien in een kookboek voor vegetarsche gerechten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr roomyoghurt
- 100 gr magere kwark
- 100 gr schapenkaas
- 1 el olijfolie
- 1 el versgeperste citroensap
- 3 lente-uitjes
- 1 thl sesamzaad
- 1 el fijngehakte munt
- ½ thp gemalen komijn
- 1 thl gedroogde chilivlokken
Bereiding
- Doe de roomyoghurt en kwark in een kom en roer ze door elkaar
- Verkruimel de schapenkaas en meng hem erdoorheen.
- Roer de olijfolie en het citroensap erdoorheen
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes
- Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekepan
- Voeg de gehakte munt, lente-uitjes en het geroosterde sesamzaad toe aan de dip en roer alles goed door elkaar
- Breng op smaak met komijn en chilivlokken