Hertenbiefstuk
Oosterse salade met hertenbiefstukOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 20 min
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 stuks hertenbiefstuk
- P&z
- 7 el olijfolie
- 1 el roomboter
- 30 gr walnoten
- 2 thl bruine rietsuiker
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte balsamicoazijn
- 1,5 el ketjap
- 1 el sambal
- 1 Chinese kool
- 1 paksoi
- 2 el peterselie
- Keukenpapier
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Dep de hertenbiefstukken droog met keukenpapier
- Bestrooi beide kanten met p&z
- Verhit 3 el olie en de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de hertenbiefstukken 2 min aan beide kanten.
- Wikkel de hertenbiefstukken in aluminiumfolie en laat ze rusten tot serveren
- Gooi het overtollige vet uit de pan weg.
- Verhit de walnoten in dezelfde pan op laag vuur met 2 el olie en de rietsuiker.
- Laat rustig karamelliseren
- Pel de rode uien en snij in parten.
- Pel en snij de knoflook in dunne plakjes en voeg de knoflook bij de ui samen met wat zout, de balsamicoazijn, 2 el olijfolie, de ketjap en de sambal.
- Draai het vuur uit en laat de saus rustig afkoelen.
- Snij de onderkant van de Chinese kool en paksoi af, haal van elk 4 binnenste bladeren en snij de rest in grove stukken.
- Haal het vlees uit de folie en snij in zo dun mogelijke plakjes
- Serveren:
- let de apart gehouden bladeren paaksoi en kool om en om op elkaar in het midden van het bord.
- leg de plakjes vlees op de bladeren en verdeel de groetnen over het gerecht
- hak de peterselie fijn, voeg toe aan de saus en maak hiermee het gerecht af
Drankadvies
Wijn: |
Côtes du Rhône Villages Calranne Serabel |
Bier: | — |