Oosterse salade met hertenbiefstuk

Omschrijving

wild | hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 20 min

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Ingrediënten

  • 2 stuks hertenbiefstuk
  • P&z
  • 7 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 30 gr walnoten
  • 2 thl bruine rietsuiker
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1,5 el ketjap
  • 1 el sambal
  • 1 Chinese kool
  • 1 paksoi
  • 2 el peterselie
  • Keukenpapier
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Dep de hertenbiefstukken droog met keukenpapier
  2. Bestrooi beide kanten met p&z
  3. Verhit 3 el olie en de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de hertenbiefstukken 2 min aan beide kanten.
  4. Wikkel de hertenbiefstukken in aluminiumfolie en laat ze rusten tot serveren
  5. Gooi het overtollige vet uit de pan weg.
  6. Verhit de walnoten in dezelfde pan op laag vuur met 2 el olie en de rietsuiker.
  7. Laat rustig karameliseren
  8. Pel de rode uien en snij in parten.
  9. Pel en snij de knoflook in dunne plakjes en voeg de knoflook bij de ui samen met wat zout, de balsamicoazijn, 2 el olijfolie, de ketjap en de sambal.
  10. Draai het vuur uit en laat de saus rustig afkoelen.
  11. Snij de onderkant van de Chinese kool en paksoi af, haal van elk 4 binnenste bladeren en snij de rest in grove stukken.
  12. Haal het vlees uit de folie en snij in zo dun mogelijke plakjes
  13. Serveren:
    • Leg de apart gehouden bladeren paksoi en kool om en om op elkaar in het midden van het bord.
    • Leg de plakjes vlees op de bladeren en verdeel de groenten over het gerecht.
    • Hak de peterselie fijn, voeg toe aan de saus en maak hiermee het gerecht af.

Drankadvies

Wijn: Côtes du Rhône Villages Calranne Serabel