Oosterse pompoensoep

Omschrijving

| soepen | 4 pers 

| ongeveer 40 min

| 2015 oktober – Dirk Herfst folder

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el oestersaus
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 600 ml kippenbouillon
  • 20 takjes verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kg pompoen

Bereiding

  1. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen, snijd overdwars door.
  2. Snijd daarna met een lang mes de schil van de zijkant.
  3. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Verwijder de zaadjes uit de rode peper.
  5. Verhit een soeppan en bak de pompoen en de fijn gesnipperde ui vijf minuten stevig aan in de olie.
  6. Haal met een dunschiller vier grote repen groene schil van de limoen en pers hem daarna uit.
  7. Bind iets meer dan de helft van de koriandertakjes en de limoenschil stevig bij elkaar met keukentouw.
  8. Voeg de bouillon, een halve rode peper en het korianderbosje toe.
  9. Laat 25 a 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is.
  10. Verwijder de koriander en pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine.
  11. Voeg dan de kokosmelk toe.
  12. Proef en breng op smaak met zout, oestersaus en limoensap.
  13. Zeef indien gewenst en garneer met de overgebleven koriander en rode peper.
Voedingswaarde
Energie: 230 Kcal Eiwitten: 3 gr Vetten: 19 gr, verz 11 gr Koolhydraten: 10 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email