Oosterse pompoensoep
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| ongeveer 40 min
| 2015 oktober – Dirk Herfst folder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 el oestersaus
- 250 ml kokosmelk
- 1 rode peper
- 600 ml kippenbouillon
- 20 takjes verse koriander
- 1 limoen
- 1 ui
- 3 el zonnebloemolie
- 1 kg pompoen
Bereiding
- Snijd de boven- en onderkant van de pompoen, snijd overdwars door.
- Snijd daarna met een lang mes de schil van de zijkant.
- Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper.
- Verhit een soeppan en bak de pompoen en de fijn gesnipperde ui vijf minuten stevig aan in de olie.
- Haal met een dunschiller vier grote repen groene schil van de limoen en pers hem daarna uit.
- Bind iets meer dan de helft van de koriandertakjes en de limoenschil stevig bij elkaar met keukentouw.
- Voeg de bouillon, een halve rode peper en het korianderbosje toe.
- Laat 25 a 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is.
- Verwijder de koriander en pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine.
- Voeg dan de kokosmelk toe.
- Proef en breng op smaak met zout, oestersaus en limoensap.
- Zeef indien gewenst en garneer met de overgebleven koriander en rode peper.
Voedingswaarde
Energie: 230 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 19 gr, verz 11 gr | Koolhydraten: 10 gr |