Oosterse courgettesoep met pit

Omschrijving

| Groenten | 4 personen
 | minder dan 30 min.
 | 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox

.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 0.25 plantje koriander
  • 1 ui
  • 2 el. Amandel schilfers
  • 2 el. Thaise groene curry (bokaal)
  • 1 ltr kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1L heet water)
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 2 el. rijstolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
  2. Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
  3. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Snipper de koriander fijn.
  5. Verhit 1 el. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min.
  6. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven.
  7. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
  8. Verhit ondertussen 1 el. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min.
  9. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout.
  10. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
  11. Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groene currypasta toe.
  12. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  13. Afwerking: eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes.
  14. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers
Voedingswaarde

 

Energie: 239 Kcal Eiwitten: 6,1 gr Vetten: 19,3 gr Koolhydraten: 9,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email