Oosterse courgettesoep met pit
Omschrijving
| Groenten | 4 personen
| minder dan 30 min.
| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox
.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 0.25 plantje koriander
- 1 ui
- 2 el. Amandel schilfers
- 2 el. Thaise groene curry (bokaal)
- 1 ltr kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1L heet water)
- 165 ml kokosmelk (blik)
- 2 el. rijstolie
- peper en zout
Bereiding
- Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
- Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
- Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper de koriander fijn.
- Verhit 1 el. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min.
- Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven.
- Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
- Verhit ondertussen 1 el. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min.
- Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout.
- Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
- Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groene currypasta toe.
- Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
- Afwerking: eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes.
- Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers
Voedingswaarde
Energie: 239 Kcal | Eiwitten: 6,1 gr | Vetten: 19,3 gr | Koolhydraten: 9,9 gr |