Oliebollencake

Een nieuw recept gevonden was fascinerend is. Heb je oliebollen over na O&N, gooi ze niet weg maar bak er een lekkere cake van. Geen verspilling en lekker om te delen. Succes

Omschrijving

| lekker bij de koffie

 | ruim een uurtje

 | Reclamefolder Aldi, december 2018

Ingrediënten

  • 5 oliebollen
  • 4 eieren
  • 200 gr boter (kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 1 thl bakpoeder
  • 1 thl vanillesuiker
  • 1 thl zonnebloemolie
  • rasp van citroen, snufje zout, poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 C, vet het cakeblik in met een beetje zachte boter, zonnebloemolie en bloem
  2. Meng de boter, suiker, vanillesuiker, citroenzeste en zout in een beslagkom
  3. Voeg dan de eieren al mixend één voor één toe aan het boermengsel.
  4. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel dan de bloem en het bakpoeder door het beslag.
  6. Snijd de oliebollen in stukjes en mix deze als laatste door het beslag.
  7. Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
  8. Zet dan het cakeblik voor een uur in het midden van de oven
  9. Prik na 60 min met een saté prikken in het midden van de cake, als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  10. Neem de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
  11. Haal de cake uit het blik en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  12. Strooi tot slot flink wat poedersuiker over de cake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten