Oliebollencake
Een nieuw recept gevonden was fascinerend is. Heb je oliebollen over na O&N, gooi ze niet weg maar bak er een lekkere cake van. Geen verspilling en lekker om te delen. SuccesOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| ruim een uurtje
| Reclamefolder Aldi, december 2018
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 oliebollen
- 4 eieren
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 200 gr bloem
- 1 thl bakpoeder
- 1 thl vanillesuiker
- 1 thl zonnebloemolie
- rasp van citroen, snufje zout, poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 C, vet het cakeblik in met een beetje zachte boter, zonnebloemolie en bloem
- Meng de boter, suiker, vanillesuiker, citroenzeste en zout in een beslagkom
- Voeg dan de eieren al mixend één voor één toe aan het boermengsel.
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Spatel dan de bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Snijd de oliebollen in stukjes en mix deze als laatste door het beslag.
- Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
- Zet dan het cakeblik voor een uur in het midden van de oven
- Prik na 60 min met een saté prikken in het midden van de cake, als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Neem de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
- Haal de cake uit het blik en laat hem verder afkoelen op een rooster.
- Strooi tot slot flink wat poedersuiker over de cake.