Oliebollen, opa’s recept

Niets gaat boven een oeroud eigen recept. Dit familierecept wordt bij ons nog regelmatig gebruikt en houden we zeker in ere. Dank aan onze lieve opa Slembrouck.

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | 6 personen
Bereidingstijd: 
Bron: Dit recept zoals mijn (reeds lang overleden) opa ze maakte

Ingrediënten:

  • 1 kg. Bloem
  • ¾ ltr. melk
  • 15 klontjes suiker.
  • 4 eieren ( wit moet niet opgeklopt zijn)
  • 40 gr. verse gist

Bereiding:

  1. Bloem in een diepe kom doen, melk opwarmen en suiker erin smelten, houd een weinig lauwe melk in een kop en los er de gist in op.
  2. De lauwe suikermelk, aan de bloem toevoegen, de 4 eieren even los kloppen en bij de massa voegen.
  3. Voeg er de opgeloste gist toe en roer goed, het moet een half vaste deeg zijn, zeker niet te lopend.
  4. Laat afgedekt om een tochtvrije plaats staan op kamertemperatuur om te rijzen. Deeg moet minimaal verdubbeld zijn.
  5. Dit kan je zowel als olie bollen gebruiken en ook voor beignets.