Oliebollen, opa’s recept

Oliebollen, opa's recept

Niets gaat boven een oeroud eigen recept. Dit familierecept wordt bij ons nog regelmatig gebruikt en houden we zeker in ere. Dank aan onze lieve opa Slembrouck.

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 6 pers

| neem ruim de tijd

| Dit recept zoals mijn opa (†) ze maakte

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg. Bloem
  • ¾ ltr. melk
  • 15 klontjes suiker.
  • 4 eieren ( wit moet niet opgeklopt zijn)
  • 40 gr. verse gist

Bereiding

  1. Bloem in een diepe kom doen, melk opwarmen en suiker erin smelten, houd een weinig lauwe melk in een kop en los er de gist in op.
  2. De lauwe suikermelk, aan de bloem toevoegen, de 4 eieren even los kloppen en bij de massa voegen.
  3. Voeg er de opgeloste gist toe en roer goed, het moet een half vaste deeg zijn, zeker niet te lopend.
  4. Laat afgedekt om een tochtvrije plaats staan op kamertemperatuur om te rijzen. Deeg moet minimaal verdubbeld zijn, minimaal een uur.
  5. Dit kan je zowel als olie bollen gebruiken en ook voor beignets.

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten