‘Oeuf en cocotte’ met grijze garnalen en rucola

Omschrijving:

Bakkerij | brunch, lunch | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch

Ingrediënten:

  • 4 eetl. grijze garnalen (versmarkt)
  • 4 lente-uitjes
  • 50 g rucola
  • 0.5 plantje dille (vers)
  • 4 eieren
  • 8 eetl. lichte room
  • 4 eetl. verse kaas (type plattekaas)
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereidingswijze:

  1. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Snij de rucola grof.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
  4. Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
  5. Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
  6. Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
  7. Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.
  8. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.

Tip

– Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm.
– Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood.
– Ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarde

  • Energie: 180 kcal
  • Eiwitten: 13 g
  • Vetten: 13 g
  • Koolhydraten: 2.7 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten