‘Oeuf en cocotte’ met grijze garnalen en rucola

Omschrijving

| Brunch/ lunch/ 4 pers

| 30 min

| 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 el. grijze garnalen
  • 4 lente-uitjes
  • 50 g rucola
  • 0.5 plantje dille (vers)
  • 4 eieren
  • 8 el. lichte room
  • 4 el. verse kaas  
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereiding

  1. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Snij de rucola grof.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
  4. Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
  5. Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
  6. Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
  7. Bedek elk ei voorzichtig met 1 el. plattekaas.
  8. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.

TIP

  • Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm.
  • Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood.
  • Ook lekker als voorgerecht.

 

Voedingswaarde
Energie: 180 Kcal Eiwitten: 13 gr Vetten: 13 gr Koolhydraten: 2,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email