De Nutella-Kersttaart

Een mogelijkheid om met R. van Veen aan de slag te gaan, helaas deze keer niet voorbij. Het mag de pret niet drukken, zelf thuis maken kon ook.

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 8 pers

| ± 1:30 uur

| 2022.12 – op Instagram gezien bij R. van Veen
        Recept te vinden op Nutella.nl

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de taart Luchtige botercreme cakelagen bestrooien
  • 6 eieren
  • 190 g suiker
  • 190 g bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 150 g boter
  • 25/50 g vermalen hazelnoten
  • 50 g Nutella
Decoratie zijkant Decoratie bovenkant Keukengereedschap
  • 120 g fijngemaakte hazelnoten
  • 75 g Nutella
  • 25 g Nutella
  • 60 g poedersuiker
  • 1 theelepel vers eiwit
  • 150 g wintervruchten zoals, frambozen, rode bessen, bramen
  • 60 g amandelen met schil
  • 60 g pecannoten
  • Springvorm (26 cm)
  • Elektrische mixer
  • Perkamentpapier
  • Een spatel
  • Mengkom
  • Bestek
  • Snijplank
  • Vergiet
  • Paletmes
  • Pipetzakjes en kleine spuitmondjes

Bereiding

De taart (biscuit of Moscovisch beslag)
  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Klop de eieren en de suiker in de mixer tot een luchtig geheel
  3. Zeef de bloem erboven en spatel deze door het beslag
  4. Meng de boter erdoor
  5. Verdeel het beslag over twee vellen bakpapier ter grootte van de bakplaat
  6. Verdeel het beslag dun over het gehele oppervlak van de bakplaat
  7. Bak de cakeplakken één voor één op de bakplaat gedurende ± 5 minuten
  8. Laat hierna de cake afkoelen op de bakplaat
  9. Verwijder het bakpapier en snijd 3 of 4 mooie hartjes uit de cake
De luchtige botercrème
  1. Verwarm in een kom de eiwitten met de suiker al roerend au bain-marie tot 60 graden zodat de suiker oplost.
  2. Klop de eiwitten in de staande mixer met de garde verder tot ze koud en zeer luchtig zijn.
  3. Voeg de boter in porties toe en blijf kloppen tot je een egale mooie crème hebt
  4. De room zal iets minder luchtig worden door de boter, maar dat is normaal
  5. Blijf kloppen tot de boter mooi in de crème is opgenomen
Opbouw van de taart
  1. Leg de eerste taartplak op een bord en bestrijk de taart met een dun laagje Nutella
  2. Strooi hier vervolgens een beetje hazelnoot-crunch overheen en top af met de botercrème
  3. Leg hierop weer een plakje cake en ga zo door tot je een mooi gestapelde cake hebt van 2 of 3 lagen – naar keuze.
  4. Laat de cake eventueel nog even opstijven in de koelkast voordat je verder gaat.
Afwerking, decoratie
  1. Doe Nutella op een spatel en druk rondom op de rand van de taart.
  2. Druk de gehakte stukjes hazelnoot tegen de rand van de taart met een lepel of je handen.
  3. Door de Nutella langs de rand blijven ze mooi plakken.
  4. Versier de bovenkant van de taart met lijntjes Nutella, waardoor de decoratie aan de taart blijft plakken.
  5. Maak een beetje glazuur door het eiwit te mengen met poedersuiker en spuit hiermee decoratieve lijnen op de bovenkant.
  6. Beleg de taart met vers fruit en noten in verticale lijnen.
  7. Gebruik poedersuiker waar je maar wilt om dat winterse gevoel te creëren
Vorm, hart-mal

Deze kun je hier downloaden. Neem deze over op een stukje karton en gebruik hem als mal op de biscuit vóór je gaat decoreren. Succes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email