Notenbrood

Omschrijving

| bakkerij/ broden/ 1 brood

| ongeveer 2 uur

| gekregen van een kennis en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • Lauwe melk 350 ml (of 225 melk en 125 water)
  • Boter 50 gram
  • Lichte basterdsuiker 20 gram
  • Zout 10 gram
  • Tarwebloem 120 gram
  • Volkorenmeel 350 gram
  • Gist 20 gram
  • Walnoten gehakt 180 gram

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 220 °C
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten, in de volgorde van opgeheven zoals hierboven in je deegkom van je broodbakmachine of keukenrobot.
  3. Kneed alles tot het deeg een gebonden en elastische massa is (uitgezonderd de walnoten)
  4. Bij gebruik van je keukenrobot, draai 6 minuten in een langzaam tempo tot je ziet dat alles goed gemengd is. Draai dan nog 4 minuten in een sneller tempo (de tijd die je neemt om je machine te laten draaien maakt je brood luchtiger)
  5. Leg je bol deeg in een kom en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld is (is ongeveer 30 a 40 min)
  6. Ontgassen, plat maken en bestrooien met de gehakte noten
  7. Druk ze in het deeg, kneed nogmaals goed door, rol het op
  8. Maak het deeg mooi bol en glad op (of verdeel in kleine broodbakjes om 1 persoonsbroodjes te hebben, alleen moet je dan wel rekening houden met je baktijd)
  9. 25 minuten laten rusten onder een schone theedoek in je bakvorm,
  10. Versieringen aanbrengen (restant van je fijngemaakte noten) en afbakken, baktijd 30 minuten

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email