Noordzeetong met bieslookdressing en waterkerspuree

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 45 min
Bron: 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Ingrediënten

  • 4 noordzeetongen (diepvries)
  • 125 g noordzeegarnalen (versmarkt)
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 citroen
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 2 eetl. verse kaas
  • 1 koffiel. dijonmosterd
  • 1 koffiel. mayonaise
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Hak de blaadjes en de steeltjes van de waterkers grof.
  3. Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
  4. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
  5. Schil de aardappelen en snij in stukken. 
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de noordzeetongen aan beide kanten gaar en mooi bruin.
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
  9. Voeg de gekookte aardappelen toe en plet ze met een vork.
  10. Meng er de verse kaas en de grofgehakte waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
  11. Meng de mosterd met de mayonaise, het citroensap en de extra vierge olijfolie.
  12. Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  13. Afwerking: serveer de gebakken noordzeetong met de waterkerspuree en lepel er wat bieslookdressing over.
  14. Bestrooi ten slotte met de garnalen. Serveer met veldsla.

Drankadvies:

Bier: Brugs, Witbier
Wijn: Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay, I.G.P. Île de Beauté – Corsica

Voedingswaarde

  • Energie: 445 kcal
  • Eiwitten: 36 g
  • Vetten: 19 g
  • Koolhydraten: 32.4 g