Noordzeetong met bieslookdressing en waterkerspuree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 45 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Noordzee tongen  
  • 125 g Noordzee garnalen  
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 citroen
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 2 el. verse kaas
  • 1 klp. dijonmosterd
  • 1 klp. mayonaise
  • 3 el. olijfolie
  • 3 el. olijfolie extra vièrge
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Laat de Noordzee tongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Hak de blaadjes en de steeltjes van de waterkers grof.
  3. Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
  4. Pers de citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
  5. Schil de aardappelen en snij in stukken. 
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water en giet af.
  7. Verhit ondertussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de Noordzee tongen aan beide kanten gaar en mooi bruin.
  8. Verhit 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
  9. Voeg de gekookte aardappelen toe en plet ze met een vork.
  10. Meng er de verse kaas en de grof gehakte waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
  11. Meng de mosterd met de mayonaise, het citroensap en de extra vièrge olijfolie.
  12. Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  13. Afwerking: serveer de gebakken Noordzee tongen met de waterkerspuree en lepel er wat bieslookdressing over.
  14. Bestrooi ten slotte met de garnalen. Serveer met veldsla.
Drankadvies
Wijn:

Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay, I.G.P. Île de Beauté – Corsica

Bier: Brugs, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 445 Kcal Eiwitten: 36 gr Vetten: 19 gr Koolhydraten: 32,4 gr

Categorieën