Noordzeetong met bieslookdressing en waterkerspuree
Omschrijving
Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 45 min
Bron: 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Ingrediënten
- 4 noordzeetongen (diepvries)
- 125 g noordzeegarnalen (versmarkt)
- 2 bosjes waterkers
- 1 citroen
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 800 g aardappelen
- 2 eetl. verse kaas
- 1 koffiel. dijonmosterd
- 1 koffiel. mayonaise
- 3 eetl. olijfolie
- 3 eetl. olijfolie extra vierge
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Hak de blaadjes en de steeltjes van de waterkers grof.
- Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
- Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de noordzeetongen aan beide kanten gaar en mooi bruin.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
- Voeg de gekookte aardappelen toe en plet ze met een vork.
- Meng er de verse kaas en de grofgehakte waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de mosterd met de mayonaise, het citroensap en de extra vierge olijfolie.
- Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: serveer de gebakken noordzeetong met de waterkerspuree en lepel er wat bieslookdressing over.
- Bestrooi ten slotte met de garnalen. Serveer met veldsla.
Drankadvies:
Bier: Brugs, Witbier
Wijn: Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay, I.G.P. Île de Beauté – Corsica
Voedingswaarde
- Energie: 445 kcal
- Eiwitten: 36 g
- Vetten: 19 g
- Koolhydraten: 32.4 g