Noordzeetong met bieslookdressing en waterkerspuree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 45 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Noordzee tongen
- 125 g Noordzee garnalen
- 2 bosjes waterkers
- 1 citroen
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 800 g aardappelen
- 2 el. verse kaas
- 1 klp. dijonmosterd
- 1 klp. mayonaise
- 3 el. olijfolie
- 3 el. olijfolie extra vièrge
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Laat de Noordzee tongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Hak de blaadjes en de steeltjes van de waterkers grof.
- Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
- Pers de citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water en giet af.
- Verhit ondertussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de Noordzee tongen aan beide kanten gaar en mooi bruin.
- Verhit 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
- Voeg de gekookte aardappelen toe en plet ze met een vork.
- Meng er de verse kaas en de grof gehakte waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de mosterd met de mayonaise, het citroensap en de extra vièrge olijfolie.
- Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: serveer de gebakken Noordzee tongen met de waterkerspuree en lepel er wat bieslookdressing over.
- Bestrooi ten slotte met de garnalen. Serveer met veldsla.
Drankadvies
Wijn: |
Terra Vecchia Reserve, Vermentino-Chardonnay, I.G.P. Île de Beauté – Corsica |
Bier: | Brugs, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 445 Kcal | Eiwitten: 36 gr | Vetten: 19 gr | Koolhydraten: 32,4 gr |