Nasi goreng met champignons en paprika
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Groenten | Rijst | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!
Ingrediënten
- 500 g champignons
- 2 rode paprika’s
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 rood pepertje
- 2 rode uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 250 g rijst
- 3 eetl. rijstolie
- 3 eetl. ketjap manis
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding (25 min.)
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje.
- Snij het knoflook, de rode uien, de sjalotten en het rode pepertje grof.
- Mix alles tot een gladde pasta.
- Snij de champignons in 4.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Klop de eieren los.
- Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Bereiding (15 min.)
- Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar.
- Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.
- Voeg de champignons en de paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.
- Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerken met de fijngesnipperde lenteuitjes.
Drankadvies
Bier: Kasteelbier Tripel, Speciaalbier
Wijn: Pinot Gris, ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger
Voedingswaarde
- Energie: 425 kcal
- Eiwitten: 15.9 g
- Vetten: 12.7 g
- Koolhydraten: 62.3 g