Nasi goreng met champignons en paprika

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Groenten | Rijst | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta! 

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 250 g rijst
  • 3 eetl. rijstolie
  • 3 eetl. ketjap manis
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (25 min.)

  • Verwijder de pitjes uit het rode pepertje.
  • Snij het knoflook, de rode uien, de sjalotten en het rode pepertje grof.
  • Mix alles tot een gladde pasta.
  • Snij de champignons in 4.
  • Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  • Snipper de lente-uitjes fijn.
  • Klop de eieren los.
  • Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Bereiding (15 min.)

  1. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar.
  2. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.
  4. Voeg de champignons en de paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.
  5. Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten.
  6. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Afwerken met de fijngesnipperde lenteuitjes.

Drankadvies

Bier: Kasteelbier Tripel, Speciaalbier
Wijn: Pinot Gris, ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger

Voedingswaarde

  • Energie: 425 kcal
  • Eiwitten: 15.9 g
  • Vetten: 12.7 g
  • Koolhydraten: 62.3 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten