Nasi goreng met champignons en paprika
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënte
- 500 g champignons
- 2 rode paprika’s
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 rood pepertje
- 2 rode uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 250 g rijst
- 3 el. rijstolie
- 3 el. ketjap manis
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
voorbereiding (25 min)
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje.
- Snij het knoflook, de rode uien, de sjalotten en het rode pepertje grof.
- Mix alles tot een gladde pasta.
- Snij de champignons in 4.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Klop de eieren los.
- Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
bereiding (15 min)
- Verhit 2 el. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar.
- Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit 1 el. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.
- Voeg de champignons en de paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.
- Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerken met de fijngesnipperde lente-uitjes.
Drankadvies
Wijn: | Pinot Gris, ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger |
Bier: | Kasteelbier Tripel, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 425 Kcal | Eiwitten: 15,9 gr | Vetten: 12,7 gr | Koolhydraten: 62,3 gr |