Mozzarella-tomaatglaasje met hamprikkertje

Omschrijving

| Aperitiefhapje met vlees, kaas/ 20 glaasjes

| minder dan 30 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 10 sneetjes serranoham
  • 40 blaadjes rucola
  • 20 tapastomaatjes
  • 0.25 plantje basilicum (vers)
  • 20 halfgedroogde, gemarineerde tomaten
  • 20 minimozzarellabolletjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 el. groene pesto
  • 2 el. olijfolie

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Snij de mozzarella bolletjes in 2 en meng er de groene pesto onder.
  2. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
  3. Snij intussen de tapastomaten in 4 partjes.
  4. Snij de half gedroogde tomaten in 2.
  5. Verwijder de korst van het brood en snij de rest in blokjes.
  6. Snipper het basilicum fijn.
  7. Snij de sneetjes ham in 2.
bereiding (stap 2)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant.
  2. Meng er het fijngesnipperde basilicum onder.
  3. Verdeel de rucola, de halve mozzarellabolletjes en de 2 soorten tomaten over 20 glaasjes.
  4. Werk af met de gebakken broodblokjes.
  5. Prik de sneetjes ham in accordeonvorm op cocktailprikkers en zet schuin in de glaasjes.
Voedingswaarde

 

Energie: 99 Kcal Eiwitten: 5 gr Vetten: 7,9 gr Koolhydraten: 1,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email