Mozzarella-tomaatglaasje met hamprikkertje

Omschrijving

Aperitiefhapje | Vlees, kaas | 20 glaasjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten

  • 10 sneetjes serranoham
  • 40 blaadjes rucola
  • 20 tapastomaatjes
  • 0.25 plantje basilicum (vers)
  • 20 halfgedroogde, gemarineerde tomaten (versmarkt)
  • 20 minimozzarellabolletjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 eetl. groene pesto
  • 2 eetl. olijfolie

Voorbereiding (5 min. + minstens 30 min. marineren)

  • Snij de mozzarella bolletjes in 2 en meng er de groene pesto onder.
  • Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
  • Snij intussen de tapastomaten in 4 partjes.
  • Snij de half gedroogde tomaten in 2.
  • Verwijder de korst van het brood en snij de rest in blokjes.
  • Snipper het basilicum fijn.
  • Snij de sneetjes ham in 2.

Bereiding (10 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant.
  2. Meng er het fijngesnipperde basilicum onder.
  3. Verdeel de rucola, de halve mozzarellabolletjes en de 2 soorten tomaten over 20 glaasjes.
  4. Werk af met de gebakken broodblokjes.
  5. Prik de sneetjes ham in accordeonvorm op cocktailprikkers en zet schuin in de glaasjes.

Voedingswaarde

  • Energie: 99 kcal
  • Eiwitten: 5 g
  • Vetten: 7.9 g
  • Koolhydraten: 1.8 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten