Mozzarella-tomaatglaasje met hamprikkertje
Omschrijving
| Aperitiefhapje met vlees, kaas/ 20 glaasjes
| minder dan 30 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 10 sneetjes serranoham
- 40 blaadjes rucola
- 20 tapastomaatjes
- 0.25 plantje basilicum (vers)
- 20 halfgedroogde, gemarineerde tomaten
- 20 minimozzarellabolletjes
- 2 sneetjes wit brood
- 2 el. groene pesto
- 2 el. olijfolie
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Snij de mozzarella bolletjes in 2 en meng er de groene pesto onder.
- Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
- Snij intussen de tapastomaten in 4 partjes.
- Snij de half gedroogde tomaten in 2.
- Verwijder de korst van het brood en snij de rest in blokjes.
- Snipper het basilicum fijn.
- Snij de sneetjes ham in 2.
bereiding (stap 2)
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant.
- Meng er het fijngesnipperde basilicum onder.
- Verdeel de rucola, de halve mozzarellabolletjes en de 2 soorten tomaten over 20 glaasjes.
- Werk af met de gebakken broodblokjes.
- Prik de sneetjes ham in accordeonvorm op cocktailprikkers en zet schuin in de glaasjes.
Voedingswaarde
Energie: 99 Kcal | Eiwitten: 5 gr | Vetten: 7,9 gr | Koolhydraten: 1,8 gr |