Omschrijving

| gebak/ voor ± 24 stukjs

| ± 1:15 u, bakken 35 min

| Magazine ‘Koken & Genieten’ januari 2012

Ingrediënten

  • 2 pakjes chocoladepudding poeder (om te koken a 500 ml/p)
  • 270 gr suiker
  • 900 ml + een beetje melk
  • 2 el oploskoffiepoeder voor espresso
  • 550 gr + een beetje zachte boter
  • een beetje paneermeel
  • 2 zakjes vanillesuiker (of 2 thl vanille-extract)
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 100 gr maizena
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150-200 ml slagroom
  • cacao om te bestrooien
  • evt. chocolade-mokkaboontjes om te versieren
  • vershoudfolie
  • handmixer of keukenmachine
  • spuitzak met stervormige spuitmond

Bereiding

  1. Roer het chocoladepuddingpoeder, 70 gr suiker en 150 ml melk door elkaar.
  2. Breng 750 ml melk met het oploskoffiepoeder aan de kook.
  3. Roer het puddingmengsel erdoorheen en kook al roerend minimaal 1 min op laat vuur.
  4. Giet de pudding in een schaal en dek de pudding meteen af met vershoudfolie (om vel te voorkomen). Laat afkoelen
  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C/ hetelucht: 150°C/ gas: stand 2)
  6. Vet een springvorm (26 cm Ø) in en bestrooi met een beetje paneermeel.
  7. Roer 150 gr boter, 200 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker (of vanille-extract) en een snufje zout romig.
  8. Roer de eieren een voor een erdoorheen.
  9. Meng de maïzena, de bloem en het bakpoeder door elkaar.
  10. Roer het bloemmengsel afwisselend met 5 el melk kort door het eimengsel.
  11. Strijk het beslag in de springvorm en bak ± 35 min in de oven.
  12. Laat de krans ± 15 min afkoelen in de vorm.
  13. Stort de krans uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.
  14. Snijd de krans 2 x horizontaal doormidden. Roer de pudding kort door met de mixer.
  15. Klop 200 gr boter met de mixer in ± 15 min romig.
  16. Klop de helft van de pudding met de mixer lepel voor lepel door de boter.
  17. Klop nogmaals 200 gr boter romig en kop de overige pudding erdoorheen.
  18. meng de crème door elkaar.
  19. Strijk ¼ van de crème op een laag cake en leg daar een laag cake bovenop.
  20. Bestrijk met een zelfde hoeveelheid van de crème en leg daar weer een laag cake bovenop
  21. Bestrijk de krans met de rest van de crème en zet hem ± 2 uur in de koelkast
  22. Klop de slagroom stijf en voeg daarbij geleidelijk 1 zakjes vanillesuiker toe.
  23. Vul een spuitzak met de slagroom en versier de krans met slagroomtoefjes, mokkaboontjes en cacao

Voedingswaarde

Energie: 360 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 24 gr Koolhydraten: 30 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten