Mokkacrèmekrans
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ voor ± 24 stukjes
| ± 1:15 u, bakken 35 min
| Magazine ‘Koken & Genieten’ januari 2012
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 pakjes chocoladepudding poeder (om te koken a 500 ml/p)
- 270 gr suiker
- 900 ml + een beetje melk
- 2 el oploskoffiepoeder voor espresso
- 550 gr + een beetje zachte boter
- een beetje paneermeel
- 2 zakjes vanillesuiker (of 2 thl vanille-extract)
- snufje zout
- 5 eieren
- 100 gr maïzena
- 200 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 150-200 ml slagroom
- cacao om te bestrooien
- evt. chocolade-mokkaboontjes om te versieren
- vershoudfolie
- handmixer of keukenmachine
- spuitzak met stervormige spuitmond
Bereiding
- Roer het chocoladepuddingpoeder, 70 gr suiker en 150 ml melk door elkaar.
- Breng 750 ml melk met het oploskoffiepoeder aan de kook.
- Roer het puddingmengsel erdoorheen en kook al roerend minimaal 1 min op laat vuur.
- Giet de pudding in een schaal en dek de pudding meteen af met vershoudfolie (om vel te voorkomen). Laat afkoelen
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C/ hetelucht: 150°C/ gas: stand 2)
- Vet een springvorm (26 cm Ø) in en bestrooi met een beetje paneermeel.
- Roer 150 gr boter, 200 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker (of vanille-extract) en een snufje zout romig.
- Roer de eieren een voor een erdoorheen.
- Meng de maïzena, de bloem en het bakpoeder door elkaar.
- Roer het bloemmengsel afwisselend met 5 el melk kort door het eimengsel.
- Strijk het beslag in de springvorm en bak ± 35 min in de oven.
- Laat de krans ± 15 min afkoelen in de vorm.
- Stort de krans uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.
- Snijd de krans 2 x horizontaal doormidden. Roer de pudding kort door met de mixer.
- Klop 200 gr boter met de mixer in ± 15 min romig.
- Klop de helft van de pudding met de mixer lepel voor lepel door de boter.
- Klop nogmaals 200 gr boter romig en kop de overige pudding erdoorheen.
- meng de crème door elkaar.
- Strijk ¼ van de crème op een laag cake en leg daar een laag cake bovenop.
- Bestrijk met een zelfde hoeveelheid van de crème en leg daar weer een laag cake bovenop
- Bestrijk de krans met de rest van de crème en zet hem ± 2 uur in de koelkast
- Klop de slagroom stijf en voeg daarbij geleidelijk 1 zakjes vanillesuiker toe.
- Vul een spuitzak met de slagroom en versier de krans met slagroomtoefjes, mokkaboontjes en cacao
Voedingswaarde
Energie: 360 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 24 gr | Koolhydraten: 30 gr |