Minicroques met coppa en peperkoektoast met eendenlever

Omschrijving

 eend| voorgerecht | 4 pers

tijd | 20 min

bron | 2015.12.16 – Okay folder; Smakelijke feestideeën

Ingrediënten

  • 4 sneetjes coppa
  • 2 medaillons eendenlever
  • 50 g duo veldsla en rucola
  • luzernekiemen
  • 2 sneetjes raclettekaas
  • 2 eetl. tapenade tomaat-paprika
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 2 eetl. uienkonfijt
  • 2 eetl. honing-mosterd vinaigrette

Bereiding

  1. Beleg 1 sneetje toastbrood met 2 sneetjes raclettekaas en 2 sneetjes coppa en leg er een sneetje toastbrood bovenop.
  2. Besmeer 1 sneetje toastbrood met de tapenade en beleg met 2 sneetjes coppa. Leg er een sneetje toastbrood bovenop.
  3. Snij 4 cirkels uit de peperkoek ter grootte van de schijfjes eendenlever.
  4. Snij de eendenlever horizontaal doormidden zodat je 4 schijfjes hebt.
  5. Bak de croques met coppa in een croque-monsieurmachine of in de pan.
  6. Snij elke croque in 4 driehoeken (8 in totaal).
  7. Verdeel de peperkoekcirkels over de borden en leg er telkens 1 schijfje eendenlever op.
  8. Werk af met de uienkonfijt en de luzernekiemen.
  9. Voeg de minicroques toe en werk af met sla en vinaigrette.