Minicroques met coppa en peperkoektoast met eendenlever
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| 20 min
| 2015.12.16 – Okay folder; Smakelijke feestideeën
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes coppa
- 2 medaillons eendenlever
- 50 g duo veldsla en rucola
- luzernekiemen
- 2 sneetjes raclette kaas
- 2 el. tapenade tomaat-paprika
- 4 sneetjes toastbrood
- 4 sneetjes peperkoek
- 2 el. Uien konfijt
- 2 el. honing-mosterd vinaigrette
Bereiding
- Beleg 1 sneetje toastbrood met 2 sneetjes raclette kaas en 2 sneetjes coppa en leg er een sneetje toastbrood bovenop.
- Besmeer 1 sneetje toastbrood met de tapenade en beleg met 2 sneetjes coppa. Leg er een sneetje toastbrood bovenop.
- Snij 4 cirkels uit de peperkoek ter grootte van de schijfjes eendenlever.
- Snij de eendenlever horizontaal doormidden zodat je 4 schijfjes hebt.
- Bak de croques met coppa in een croque-monsieurmachine of in de pan.
- Snij elke croque in 4 driehoeken (8 in totaal).
- Verdeel de peperkoekcirkels over de borden en leg er telkens 1 schijfje eendenlever op.
- Werk af met de uien konfijt en de luzernekiemen.
- Voeg de minicroques toe en werk af met sla en vinaigrette.