Mini pavlova’s met tropisch fruit

Omschrijving

Amuse | groenten | 35 a 40 stukjes
Bereidingstijd: ruim een uurtje
Bron: Het grote boek met hapjes, internet

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 125 gram poedersuiker
  • 150 gram pure chocolade, gesmolten
  • 2½ dl room
  • 1 extra eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
  • verschillende soorten fruit (stukjes aardbei, plakjes papaja, kiwi en passievrucht)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Zet de kom boven een pan met koken water en voeg onder voordurend kloppen de poedersuiker toe. Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer, omdat het mengsel stijf moet worden.
  3. Teken met een potlood op twee vellen bakpapier (ter grote van uw bakplaat) cirkels van 4 cm doorsnede en leg de vellen omgekeerd op de bakplaten zodat de potloodlijnen niet afgeven op de merenque.
  4. Verdeel wat eiwitmengsel over de rondjes; dit worden de bodems van de pavlova’s. Schep de rest van het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ca. 5 mm.
  5. Spuit op elke bodem drie cirkels op elkaar, laat daarbij het midden van de cirkels open.
  6. Bak de merengues 30 minuten tot ze stevig aanvoelen. Zet de ovendeur op een kier en laat de merengues langzaam afkoelen.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doop de bodems in de gesmolten chocolade tot ca. 2 mm over de rand. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.
  8. Meng room, de extra poedersuiker en de sinaasappelrasp. Roer alle tot het net dik begint te worden. Gebruik eventueel een mixer.
  9. Schep het mengsel in een spuitzak met een klein glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
  10. Versier de pavlova’s met de verse vruchten.

Tips:

  • De merengues (met het chocoladelaagje) zonder de vulling kunnen een week van tevoren gemaakt worden als deze in een luchtdichte doos bewaard worden.
  • Vul de merengues vlak voor het serveren, anders worden ze zacht.