Mini fruittaartjes

Omschrijving

| klein gebak | 12 stuks

| 40 min, 15 min oven & 1 uur wachten

| via pinterest en wat aanpassingen van mijzelf

Ingrediënten

voor de taartbodempjes

  • 180 gr koude boter
  • 300 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling:

  • 30 gr custardpoeder
  • 500 melk
  • 30 gr suiker

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten voor het deeg van de taartbodempjes in een kom en meng dit met de keukenmachine en kneedhaak tot een kruimelig deeg. (heb je geen keukenmachine is een mixer of met de hand kneden ook prima te doen)
  2. Kneed er daarna snel een bal van.
  3. Wikkel deze in folie en leg 30 min in de koelkast.
  4. Maak nu in de tussentijd de custard pudding (NB: in België heb je de vanillepudding van Impereal en is hetzelfde als de Custard van Nederland) Kijk voor de bereiding op de verpakking
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C
  6. Haal je deeg uit de koelkast en rol met een deegroller een flap van ong 3 mm dik
  7. Druk je mini-taartvormpjes uit op het deeg en bekleed ze met dit deeg. Druk met je handen zo nodig aan en duw de opstaande randjes goed aan.
  8. Prik met een vorm gaatjes in het deeg en bak ze af in een warme oven gedurende ong 15 a 17 min tot ze goud-geel geworden zijn
  9. Haal ze uit de oven en laat afkoelen
  10. Wanneer ze wat afgekoeld zijn giet je de custart(vanille)pudding in de bodempjes
  11. Vul ze met seizoenfruit en zet ze vervolgens nog even in de koelkast weg. Zo krijgt de pudding ook zijn gewenste dikte
  12. Vlak voor het opdienen maak je een mooie toef slagroom
  13. Naar smaak kan je wat chocoladesnippers erover heen strooien
  14. Eet smakelijk, succes verzekerd