Milanese schnitzel
Omschrijving
| hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Milanese schnitzels (Kalfsschnitzel)
- 400 g prinsessenbonen (fijne)
- 400 g verse spinazie
- 0.5 limoen
- 4 takjes basilicum (vers)
- 1 sjalot
- 300 g couscous (tarwegriesmeel)
- 5 dl kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 5 dl heet water)
- 5 el. olijfolie,
- peper en zout
Bereiding
- Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in licht gezouten water.
- Giet af en spoel onder koud water.
- Pluk intussen de blaadjes basilicum. Pers de halve limoen.
- Snipper de sjalot fijn.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de schnitzels 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. bakken.
- Doe intussen de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over.
- Dek af en laat 10 min. zwellen.
- Maak los met een vork en meng met het limoensap, 2 el. olijfolie, peper en zout.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Voeg de prinsessenbonen en de basilicumblaadjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Afwerking: verdeel de schnitzels over de borden, samen met de couscous en de groenten.
Drankadvies
Wijn: | Château Crillon; A.O.P. Ventoux |
Bier: | Postel Dubbel; Donker abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 707 Kcal | Vetten: 23,3 gr waarvan verz. vetzuren: 7,4 gr |
Koolhydraten: 69,2 gr waarvan suikers: 4,4 gr |
Eiwitten: 51,3 gr | Vezels: | Natrium: 2,8 gr |