Milanese schnitzel

Omschrijving

| hoofdgerecht | 4 pers

| ong 30 min

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Ingrediënten

  • 4 Milanese schnitzels (Kalfschnitzel)
  • 400 g prinsessenbonen (fijne)
  • 400 g verse spinazie
  • 0.5 limoen
  • 4 takjes basilicum (vers)
  • 1 sjalot
  • 300 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 5 dl heet water)
  • 5 el. olijfolie,
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water.
  2. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Pluk intussen de blaadjes basilicum. Pers de halve limoen.
  4. Snipper de sjalot fijn.
  5. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de schnitzels 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. bakken.
  6. Doe intussen de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over.
  7. Dek af en laat 10 min. zwellen.
  8. Maak los met een vork en meng met het limoensap, 2 el. olijfolie, peper en zout.
  9. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
  10. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  11. Voeg de prinsessenbonen en de basilicumblaadjes toe.
  12. Kruid met peper en zout.
  13. Afwerking: verdeel de schnitzels over de borden, samen met de couscous en de groenten.
  14.  

Drankadvies

Bier: Postel Dubbel; Donker abdijbier

Wijn: Château Crillon; A.O.P. Ventoux

Voedingswaarde

Energie: 707 Kcal Vetten: 23,3 g
waarvan: verz vetzuren: 7,4 g
Koolhydraten: 69,2 g
waarvan: suikers 4,4 gr
Vezels 8.0 gr
Eiwitten: 51,3 gr zout: 2.8 gr    

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten