Mignonnette met puree en romige venkel

Omschrijving

 | Varkensvlees | 4 pers

 | ±  40 min

 | 2017.03.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonnettes (varkensoesters)
  • 3 wortelen
  • 2 venkelknollen
  • 800gr aardappelen
  • 2 dl lichte room
  • 2 el boter
  • 1 ei
  • 1 el mosterd op traditionele wijze
  • Nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze in 20 min in licht gezouten water en giet af
  2. Schil de wortelen, snij in de lengte van ± 4 cm, daarna in kleine stukjes.
  3. Plet de aardappelen tot puree en voeg het ei, ½ dl lichte room toe, nootmuskaat, peper en zout
  4. Smelt ondertussen 1 el boter en stoof de venkel 12 min.
  5. Kruid met peper en zout, voeg de rest van de room en de mosterd toe. Roer goed en kook 2 a 3 min verder
  6. Smelt 1 el boter in een pan en bak de varkensmignonettes 4 a 5 min aan elke kant mooi bruin. Kruid met peper en zout.
  7. Snij in schuine plakjes en serveer met de puree en venkel