Mignonnette met puree en romige venkel
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ±40 min
| 2017.03.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Varkensmignonettes
- 3 wortelen
- 2 venkelknollen
- 800gr aardappelen
- 2 dl lichte room
- 2 el boter
- 1 ei
- 1 el mosterd op traditionele wijze
- Nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze in 20 min in licht gezouten water en giet af
- Schil de wortelen, snij in de lengte van ± 4 cm, daarna in kleine stukjes.
- Plet de aardappelen tot puree en voeg het ei, ½ dl lichte room toe, nootmuskaat, peper en zout
- Smelt ondertussen 1 el boter en stoof de venkel 12 min.
- Kruid met peper en zout, voeg de rest van de room en de mosterd toe. Roer goed en kook 2 a 3 min verder
- Smelt 1 el boter in een pan en bak de varkensmignonettes 4 a 5 min aan elke kant mooi bruin. Kruid met peper en zout.
- Snij in schuine plakjes en serveer met de puree en venkel