Mediterrane rode kool, uit de wok

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 min

| herfst 2016, seizoensmagazine Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 rundersaucijsjes
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 600 gr rode kool (fijn gesneden)
  • 1 bakje (250 gr) cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • 4 el balsamico azijn
  • 2 thl. vloeibare honing
  • 75 gr walnoten (grof gehakt)
  • 6 takjes tijm (alleen de blaadjes
  • 8 sneetjes rozijnenbrood

Bereiding

  1. verhit de olie in een pan en bak de sausjes bruin en gaar in 15 a 20 min
  2. verhit weer olie in een wok en fruit hierin de uit aan.
  3. schep de rode kool erdoor. bak de kool in 6 a  8 min knapperig gaar.
  4. voeg de tomaatje se toe en bak deze nog 2 min mee.
  5. schenk de balsamico azijn en honing bij de rode kool in de wok
  6. voeg de walnoten en tijm toe.
  7. breng op smaak met zout en peper
  8. verdeel de mediterrane rode kool met het vlees over 4 borden
  9. serveer met her krenten- rozijnenbrood
Voedingswaarde
Energie: 740cal Vetten: 44 gr
waarvan verz. vetzuren: 10 gr
Koolhydraten: 52 gr
waarvan suikers: 28 gr
Eiwitten: 28 gr Vezels:  Natrium: 1,9 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email