Zelf mayonaise maken, is niet moeilijk

Omschrijving

| Sausen

| paar minuten

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 klp mosterd
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 500 ml zonnebloemolie
  • (eventueel beetje honing, is optioneel)

Bereiding

  1. Gebruik een hoge maatbeker
  2. Breek en splits het ei. Dooier heb je nodig, eiwit kan je bewaren in de vriezer voor andere doeleinden
  3. Doe bij de dooier, de mosterd, het citroensap, zout en peper
  4. Klop met de mixer (garde), op laagste stand, het eigeel los tot je een egaal mengsel ziet
  5. Schenk nu druppelsgewijs de olie erbij en blijf steeds met de mixer op laagste stand, goed kloppen, zodat de olie wordt opgenomen.
  6. Als het mengsel dikker wordt en de kleur wat lichter, voeg de olie langzaam in een dun staaltje toe.
  7. Blijf wel steeds door kloppen tot de olie is opgenomen. Je kan de stand van je mixer nu wel wat hoger zetten
  8. Proef de mayonaise en voeg eventueel wat honing toe als je van een wat zoeter mayonaise houdt (dit hoeft niet, is naar eigen smaak te bepalen).
  9. Ook kan je de mayonaise nog extra op smaak brengen met wat mosterd, p&z, citroensap. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit om dit niet te doen daar de mayonaise meteen kan schiften en als het ware mislukken.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email