Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje
Omschrijving:
Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: 75 min
Bron: 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Ingrediënten
- 4 kippenbovenbouten (beenhouwerij)
- 2 aubergines
- 2 paprika’s
- lente-uitjes
- 1 citroen (alleen het sap)
- 1 plantje koriander
- 2 eetl. amandelnoten
- 340 g kikkererwten (bokaal)
- 1 eetl. vloeibare honing
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. ras el hanout
- 1 eetl. komijnzaadjes
- 1 koffiel. kaneel
- 0.5 koffiel. cayennepeper
- zwarte peper
- zout
Bereiding (10 min. + 40 à 45 min. in de oven)
- Snij de aubergines in stukken van 2 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken van dezelfde grootte als de
aubergines. - Meng alle droge kruiden en wrijf er de kippenbovenbouten goed mee in.
- Hak de munt- en korianderblaadjes en de amandelnoten grof.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de kippenbovenbouten in een ovenschaal en besprenkel met de honing.
- Leg er de stukken aubergine en paprika bij en overgiet ze met de olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de uitgelekte kikkererwten met de munt en koriander, de lente-uitjes en het citroensap.
- Meng goed en kruid met zwarte peper en zo
- Afwerking: bestrooi de kippenbouten met de grofgehakte amandelnoten en serveer met de groenten en de kikkererwtensalade.
Drankadvies:
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Wijn: Cono Sur Carmenère, Reserva Especial, Central Valley – Chili
Voedingswaarde
- Energie: 443 kcal
- Eiwitten: 39.2 g
- Vetten: 21.6 g
- Koolhydraten: 20.3 g