Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 75 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten  
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • lente-uitjes
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 1 plantje koriander
  • 2 el. amandelnoten
  • 340 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el. vloeibare honing
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. ras el hanout
  • 1 el. komijnzaadjes
  • 1 klp. kaneel
  • 0.5 klp. cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Snij de aubergines in stukken van 2 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken van dezelfde grootte als de
    aubergines.
  3. Meng alle droge kruiden en wrijf er de kippenbouten goed mee in.
  4. Hak de munt- en korianderblaadjes en de amandelnoten grof.
  5. Snipper de lente-uitjes fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met de honing.
  8. Leg er de stukken aubergine en paprika bij en overgiet ze met de olijfolie.
  9. Kruid met zwarte peper en zout en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
  10. Meng ondertussen de uitgelekte kikkererwten met de munt en koriander, de lente-uitjes en het citroensap.
  11. Meng goed en kruid met zwarte peper en zo
  12. Afwerking: bestrooi de kippenbouten met de grof gehakte amandelnoten en serveer met de groenten en de kikkererwtensalade.
Drankadvies
Wijn: Cono Sur Carmenère, Reserva Especial, Central Valley – Chili
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 2443 Kcal Eiwitten: 39,2 gr Vetten: 21,6 gr Koolhydraten: 20,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email