Mafaldine en chipolata met tomatensaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vlees | Pasta | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Ingrediënten

  • 400 g chipolata’s (beenhouwerij)
  • 1 kg pruimtomaten (prunella) (of 800 g gepelde tomaten)
  • 5 stengels witte selders
  • 0.5 plantje basilicum
  • 0.5 plantje oregano
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g parmezaan
  • 400 g mafaldine (pasta)
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. spaghettikruiden (gedroogd)
  • peper en zout

Voorbereiding (15 min.)

–  Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
–  Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.
–  Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
–  Rasp schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

Bereiding (25 min.)

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de chipolata’s 5 min. tot ze goudbruin zijn aan elke kant.
  2. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot.
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.
  4. Voeg de blokjes selder, de tomaten, de takjes oregano, de spaghettikruiden en de tomatenpuree toe.
  5. Roer goed om en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  6. Voeg 1 dl water toe als de bereiding niet vloeibaar genoeg is.
  7. Breng ondertussen 4 L water met 1 koffiel. zout aan de kook en kook de mafaldines (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Verwarm de chipolata’s 5 min. in de tomatensaus. Haal de takjes oregano uit de saus.

Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en werk af met de saus en de chipolata’s.
Scheur er enkele blaadjes basilicum over en bestrooi met de parmezaanschilfers.

Drankadvies:

Bier: Palm, Amberbier
Wijn: Carignano del Sulcis D.O.C., Meno Buio, Mesa, Sardegna – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 695 kcal
  • Eiwitten: 39.7 g
  • Vetten: 21.7 g
  • Koolhydraten: 84.8 g