Mafaldine en chipolata met tomatensaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ vlees/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g chipolata’s
- 1 kg pruimtomaten (Prunella) (of 800 g gepelde tomaten)
- 5 stengels witte selders
- 0.5 plantje basilicum
- 0.5 plantje oregano
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 50 g Parmezaan
- 400 g Mafaldine (pasta)
- 70 g tomatenpuree
- 2 el. olijfolie
- 1 el. spaghettikruiden (gedroogd)
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec, in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Rasp schilfers van de Parmezaan met een dunschiller.
bereiding (25 min)
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de chipolata’s 5 min. tot ze goudbruin zijn aan elke kant.
- Kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot.
- Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes selder, de tomaten, de takjes oregano, de spaghettikruiden en de tomatenpuree toe.
- Roer goed om en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg 1 dl water toe als de bereiding niet vloeibaar genoeg is.
- Breng ondertussen 4 L water met 1 klp. zout aan de kook en kook de Mafaldine (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verwarm de chipolata’s 5 min. in de tomatensaus.
- Haal de takjes oregano uit de saus.
afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en werk af met de saus en de chipolata’s.
- Scheur er enkele blaadjes basilicum over en bestrooi met de Parmezaan schilfers.
Drankadvies
Wijn: | Carignano del Sulcis D.O.C., Meno Buio, Mesa, Sardegna – Italië |
Bier: | Palm, Amberbier |
Voedingswaarde
Energie: 695 Kcal | Eiwitten: 39,7 gr | Vetten: 21,7 gr | Koolhydraten: 84,8 gr |